Øreakupunktur/Auriculoterapi

Auriculoterapi er uhyre effektivt til behandling af smerter, både kroniske , men også mere akutte tilstande.

Jeg anvender auriculoterapi som eneste behandling, men kombinerer også gerne med den klassiske akupunkturs punkter.

Behandlingen kan foregå med nåle, elektriske impulser, farvet lys samt presnåle.

Auriculoterapi er en behandlingsform, der anvendes på ørets overflade, med den hensigt at behandle sygdomme og  ubalancer i andre dele af kroppen.

Det var den franske læge Paul Nogier der opfandt auriculoterapien gennem forskning, da han i starten af 1950´erne, havde oplevet patienter i sin lægepraksis med brændemærker (folkemedicin) et bestemt sted i øret. Patienterne hævdede, at det havde fritaget dem fra iskiassmerter. Og da iskiassmerter som regel stammer fra den 5. lændehvirvel, begyndte Dr. Paul Nogier at kortlægge hele menneske kroppen i øret i samarbejde med andre læger og forskere.De fandt frem til at ved tryk, elektrisk stimulation og nåle kom der en reaktion i kroppen og dermed kunne smerter og andre symptomer og sygdomme afhjælpes. Dette tog dem ca. 15 år at udvikle det til det som vi bruger i dag.

Dr. Paul Nogier er anerkendt verden over som fader til auriculoterapi og senere auriculomedicin. Dr. Paul Nogier var læge, biolog og ingeniør. Som læge praktiserede han akupunktur, psykologi og homøopati.

Jeg anvender mere og mere denne behandlingsform, da den beviser sin effekt meget hurtigt og markant nedsætter smerter, både generelt men også helt specifikt.

Klinik for fysiurgisk massage og akupunktur